16 de desembre del 2015

L'advent



L'Advent  és el primer període de l'any litúrgic cristià, que consisteix en un temps de preparació espiritual per a la celebració del naixement de Crist. La seva durada sol ser de 22 a 28 dies, atès que l'integren necessàriament els quatre diumenges més pròxims a la festivitat de la Nativitat .
Amb particularitats litúrgiques pròpies, pràcticament totes les Esglésies cristianes històriques celebren aquest temps.
Durant l'Advent, es col·loca en les esglésies i també en algunes llars una corona de branques de pi, anomenada corona d'Advent, amb quatre espelmes, una per cada diumenge d'Advent. Hi ha una petita tradició d'advent: a cadascuna d'aquestes quatre espelmes s'assigna una virtut que s'ha de millorar durant aquesta setmana:  l'amor;  la pau, la tolerància i  la fe. 
Per allà els anys 20, s'incorporaran en els calendaris d'advent 24 finestretes, una per a cada dia, a darrere de les quals s'amagaria una xocolatina, tradició llaminera que ha arrelat, des de la dècada dels 90, entre els infants de Catalunya.
A l'aula de religió també tenim  el nostre calendari d'advent .Es tradició a la nostra aula que cada nen sigui del curs que sigui, pugui agafar un petit detall d'aquest calendari.
Aquestes són les fotografies dels nostres alumnes més petits.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Anima't i escriu un comentari!